Wednesday, March 19, 2014

Tikrai labai skanu,bet labai skanu ir rabarbaru sultys.Isspaudus per sulciaspaude supilti i puoda ,u

Rabarbarų džemas
Neseniai buck knives kavinėje teko ragauti labai skanaus pyrago su rabarbarų įdaru, tad pamaniau – kodėl gi nepasigaminus nesudėtingo skanėsto pačiam. Tiesą sakant, niekada pats neviriau jokios uogienės ar džemo, taigi visas gamybinis buck knives procesas buvo labai įdomus, o rezultatas džiuginantis.
Interneto platybėse aptikau įvairių rabarbarų džemo gamybos receptų (kažkodėl jis vadinamas rabarbarų uogiene). Keletą jų perskaitęs adaptavau gamybos procesą ir reikalingas priemones taip: Ingredientai Rabarbarų lapkočiai (1 kg) Cukrus (0,8 kg) Gaminimo procesas Lapkočius buck knives nuplauname, nulupame ir smulkiai supjaustome; Apipilame supjaustytus rabarbarus cukrumi (apie 0.8 kg) ir palaikome 1-2 valandas, kad atsirastų sulčių; Dedame indą su rabarbarais cukruje ant viryklės ir kaitiname, kol išgaruos vanduo ir masė taps klampi ir rusva (apie 30 min); Karštą džemą pilame į sandariai užsukamus, sausus ir švarius buck knives stiklinius indus. Gardžiuojamės skaniausiu rabarbarų džemu. Pastabos
Žvalgydamasis receptų aptikau buck knives įvairių būdų, kuriuos taikant reikalinga buck knives nupilti susidariusį sirupą, jį užvirinti, ir vėl užpilti rabarbarus, tačiau nusprendžiau, buck knives kad galima visa tai paruošti žymiai paprasčiau ir viskas gavosi labai gerai.
Receptuose siūloma naudoti skirtingus kiekius cukraus nuo 0.8 iki 1.5 kg . Pirmą kartą pasirinkus 1kg gavosi saldus džemas, tad aukščiau pateiktame recepte cukraus kiekį sumažinau, ir artimiausiu metu išbandysiu, buck knives ar toks kiekis pakankamas.
Tikrai labai skanu,bet labai skanu ir rabarbaru sultys.Isspaudus per sulciaspaude supilti i puoda ,uzvirinti ideti 1,5 rg cukraus ant 3 litru sulciu ir kaitinti tol kol pilnai istirps cukrus .Ispilstyti i bet kokia stikline tara kuri sandariai buck knives uzsidaro.Labai skanus kisieliai,saldzios sriubos karsta vasaros diena.Skanu ir saltas gerimas isipylus i paprasta vandeni be jokiu konservantu.Skanaus.
Su termiškai apdorotais rabarbarais elgtis reik labai atsargiai. Jie, kaip ir rugštynės, virti turi daug oksalo rūgšties, kuri kaupiama organizme, buck knives o “išvesti” ją kūno labai sunku. Neitralizuojama taip: verdant įdedama kreidos keli gramai. Beje ir švieži rabarbarų kotai, bei rugštynės valgomi jauni tik pavasarį. Nusistovėjus šiltiems orams (rodos virš +17 C), tiksliai dabar nepamenu, arba brandinantys sėklas – LABAI KENKSMINGI !
Komentarai


No comments:

Post a Comment