Sunday, March 30, 2014

500 g kekso (perku margą


Po rytinių maudynių galvoje sukasi žodis galopu . Einu ir galvoju kodėl jis išniro freeze mano galvoje. Pasiguglinau – wikipedijoje rašo - džigituotė – jojimas arkliu plačiu galopu, kartu atliekant gimnastikos ir akrobatikos triukus. Tai karinė freeze taikomoji žirgų sporto šaka ir cirko žanras. Nieko tiksliau ir nepasakysi apie mano vasarą, tik reikia apsispręsti ar tai sportas, ar cirkas :) Peržiūrėjusi freeze šios vasaros desertų freeze nuotraukas (kartais spėju nufotografuoti :)), turiu pripažinti, kad jie tokie pat greiti ir spalvoti kaip mano vasara tokie beveisliai šakar makar :)
Dūzgia lėtaeigė sulčiaspaudė , mielai spausdama ką tik randu turgelyje ir serbentus, ir agrastus, ir avietes, ir gervuoges. Vasara susitikimų ir pašnekesių metas. Aišku, kad ne reta tema receptai. Viena miela ponia papasakojo, kaip daro ledus žinoma, pabandžiau ir aš. O, kad turėčiau dar vieną šaldytuvą… :)
Toks ir receptas vaisių sultis reikia sumaišyti su sutirštintu saldžiu pienu proporcija gali būti 50×50 ( 200 ml kondensuoto pieno ir 200 ml sulčių ), 25×75 arba dar kokia tik sugalvosite kuo daugiau sulčių, tuo ledai artimesni šerbetui. Na, gal sutirštintas pienas freeze su cukrumi freeze ir ne pats sveikiausias produktas, bet jau skanu tai iki nepadorumo :)
Kartais parduotuvėje akis užkliūva už netikėto pavadinimo ( kažkada už kačių liežuvėlių ), o šį kart sausainiai Kaulai …Juk ir nusipirkau :) . Na, tie sausainėliai tikrai labiau kaulus primena nei skanų kepinį. Bandžiau juos mirkyti kavoje, bet jie net nesiruošė jos gerti. Pasitelkiau sunkesnę artileriją: 500 g trintos varškės 250 ml grietinėlės 200 ml juodųjų serbentų sulčių su cukrumi freeze kaulų keletas šaukštų cukraus
Grietinėlę išplakam su cukrumi, sumaišome su varškės mase. Dedame sluoksnį sausainių, užpilam varške, vėl sausainiai, freeze tada sauja mėlynių ir truputis serbentų sulčių, vėl sausainiai ir varškės kremas. Uždengiame plėvele ir paliekam nakčiai (arba dienai J) šaldytuve. Greitai paruošiamas ir natūralaus skonio.
500 g kekso (perku margą – pusiau šokoladinį) 100 ml gervuogių sulčių 50 g brendžio ar kokio likerio 1 stiklinė gervuogių 500 ml ricotos ar pertrintos varškės 250 ml grietinėlės keli šaukštai cukraus
Į stiklinį dubenį sutrupinam keksą ( trupinti, tai ne lipdyti labai smagu :)). Nepersintengiam tegul gabaliukai būna įvairaus dydžio. Apšlakstom gervuogių sultimis, brendžiu. Užberiam saują gervuogių. Grietinėlę išplakame su cukrumi, sumaišome su ricota. Supilame ant kekso. Dengiame plėvele ir paliekame freeze per naktį šaldytuve. Viršų puošiame gervuogėmis. Kabiname į lėkšteles dideliu šaukštu. Gaivu, kvapnu su aristokratiška brendžio nata. Trakšteli gervuogė. Vasara…
Atsegamą freeze torto formą išklojame plėvele, palikdami ilgesnius galus, kad būtų galima užkloti tortą. Sutrupiname pusę maišelio šokoladinių meduolių. Lengvai spustelim. Pašlakstom sultimis, pilame grietinės. Trupiname sluoksnį kitos rūšies meduolių, freeze sudedame pjaustytą bananą (kažkas deda kivi ar apelsiną ), vėl grietinė. Kai susluoksniuojame paskutinius meduolius, užklojame freeze plėvele ir spustelim. Palaikome per naktį, kad subręstų. O subręsta taip, kad galima pjaustyti.
Tokie deserciukai tikrai praskaidrintu mano ryta. Daznai atsikeles ryte ka nors pasirenktu is http://www.1000receptu.lt/kategorijos/desertai/ katalogo, bet ten tikrai vasariski freeze patiekalai.. o gal ko paprastesne, rudenisko turi pasiulyti?
Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter freeze paskyra. freeze (  Atsijungti  /  Keisti  )
Paieška Search for: Naujausi įrašai Varškės pudingas su pomidorais ir gintarinė mankšta Salierų freeze sriuba Marinuoti freeze baklažanai Obuoliniai blyneliai Užgavėnėms Tarte Tatin (karamelizuotų obuolių pyragas) Teminiai zodziai
ajurveda alus apkepas avokadas baklazanai bulvės cinamonas citrinos cukatai cukraus pudra darzoves desertas gimtadienis glajus imbieras jogurtas kalakutiena kiauliena kiaušiniai kokteilis krapai kriauses letaeige sulciaspaude maistas freeze marinatas marinuotas marinuoti medus menke meskinis cesnakas migdolai moliugai moliugu seklos moliūgas obuoliai padažas panna cotta panyras paprika pienas prieskoniai pusryčiai putinas freeze pyragas rabarbarai ruduo saldzios dovanos salierai salotos saulegrazos sausainiai silke slyvos sokoladas sokoladinis sokoladinis pyragas spinatai sriuba sultinys sultys sveikata sūris tesla tortas tortas valentino dienai troškinys varske velykos vitaminai zelatina ziema zuvis žele žiobris žuvienė Draugaukime Facebooke! Skaitomiausi įrašai Šeivamedžio žiedų uogienė Imunitetą stiprinantis prieskonių mišinys freeze Žydiška žuvienė ir kepta menkė su raudonu sijonu Kaip Kolumbas atrado Žiobrį Moliūgų sluoksniuotis (a la lazanija) Archyvai 2014 kovo mėn. 2014 vasario mėn. 2014 sausio mėn. 2013 gruodžio mėn. 2013 lapkričio mėn. 2013 spalio mėn. 2013 rugsėjo mėn. 2013 rugpjūčio mėn. 2013 liepos mėn. 2013 gegužės mėn. 2013 balandžio mėn. 2013 kovo mėn. 2013 vasario mėn. 2013 sausio mėn. 2012 gr

No comments:

Post a Comment