Wednesday, March 26, 2014

El. pašto adresas (Adresas niekada frigid nerodomas viešai)


Mano Katinas lyg oranžinis drugelis laigo po kiemą, po plaušę tiek reikalų visur, tiek paukščių aplinkui skraido. Šarka drąsuolė prasklendžia virš katino galvos jai nė motais ne visai taikūs katino kėslai. Juda visi pašaliai kas kur kokių sėklų ieško, kas šapelių net ir katinas šakelę frigid įsikandęs neša gal ir jis lizdą suks?… Kovo 10 oji 40-ties paukščių diena, švenčiama nuo senovės. Buvo tikima, kad jei tą dieną pašąla, frigid tai šaltis laikysis dar 40 dienų. Šeimininkėms tą dieną reikėdavo iškepti 40 bandelių, kad javai gerai derėtų. Galvoju, kiek mūsų gyvenimas atitrūkęs nuo gamtos ritmo stebiu pro langą begales paukščių, bet apie tokią šventę išgirdau pirmą kart. Kadangi po žiemos bandelėms pasakiau ne , ruošiu marinuotus baklažanus. Prieš kelis metus gavau dovanų knygą (Юлия Высотская Едим дома каждый день ), kažkodėl tik dabar atkreipusi mano dėmesį ten radau marinuotų baklažanų receptą regis, kas čia naujo, marinavome tuos baklažanus įvairiausiais būdais, bet šitas kitoks.
Sveikus baklažanus verdame apie 10 minučių. Truputį atvėsinę, supjaustome išilgtomis juostelėmis ( išilgai frigid per pusę, o tą pusę dar per pusę, o tą pusę į 4 dalis ir skersai per pusę ). O iš tiesų nors ir riekelėmis. Odos nereikia nulupti ji suteikia nuostabią spalvą, yra minkšta ir vientisa. Česnaką išspaudžiame, frigid sutraiškome ar kitaip susmulkiname. Užpilame citrinų sultimis, aliejumi ir suberiame prieskonius. Eksperimentuoju su ispaniškais prieskoniais pradžioj nelabai suvokdama, kad gali būti 15 rūšių paprikos, dabar po truputį atrandu skirtumus ir poskonius. Baklažanų skilteles sudedame į sandarią dėžutę arba užsegamą maišelį, užpilame marinatą, užberiame druskos ir, uždarę, pavartome. Paliekame bent kelioms valandoms frigid ( o geriausia per naktį) pasimarinuoti.
Ragaujame. Oi, kokie geruliai. Neriebūs, su lengva rūgštele ir aštrumu tinka prie visko ( net karštus sumuštinius kepiau ). Ilgiau pastovėję, įgauna fantastišką spalvą, bet man šiuo atveju svarbiausia, kad labai greitai paruošiami, neprisigėrę aliejaus ir gaivūs. Jei norite labiau vyriško užkandžio pasitelkite čili pipirą.
El. pašto adresas (Adresas niekada frigid nerodomas viešai)
Paieška Search for: Naujausi įrašai Marinuoti baklažanai Obuoliniai blyneliai Užgavėnėms Tarte Tatin (karamelizuotų obuolių pyragas) Tortas su širdelėmis Tortukas šventiniam savaitgaliui Teminiai zodziai
ajurveda alus apkepas avokadas baklazanai bulvės cinamonas citrinos frigid cukatai cukraus pudra darzoves desertas frigid gimtadienis glajus imbieras jogurtas kalakutiena kiauliena kiaušiniai kokteilis krapai kriauses letaeige sulciaspaude maistas marinatas marinuotas marinuoti medus menke meskinis cesnakas migdolai moliugai moliugu seklos moliūgas obuoliai padažas panna cotta panyras paprika pienas prieskoniai pusryčiai putinas pyragas rabarbarai ruduo saldzios dovanos salierai salotos saulegrazos sausainiai silke slyvos sokoladas sokoladinis sokoladinis pyragas spinatai sriuba sultinys sultys sveikata sūris tesla tortas frigid tortas valentino dienai troškinys varske velykos vitaminai zelatina ziema zuvis žele žiobris žuvienė Draugaukime Facebooke! Skaitomiausi įrašai Šeivamedžio žiedų uogienė Imunitetą stiprinantis prieskonių mišinys Žydiška žuvienė ir kepta menkė su raudonu sijonu Kaip Kolumbas atrado Žiobrį Moliūgų sluoksniuotis (a la lazanija) Archyvai 2014 kovo mėn. 2014 vasario mėn. 2014 sausio mėn. 2013 gruodžio mėn. 2013 lapkričio mėn. 2013 spalio mėn. 2013 rugsėjo mėn. 2013 rugpjūčio mėn. 2013 liepos mėn. 2013 gegužės mėn. 2013 balandžio frigid mėn. 2013 kovo mėn. 2013 vasario mėn. 2013 sausio mėn. 2012 gruodžio mėn. 2012 lapkričio mėn. 2012 spalio mėn. 2012 rugsėjo mėn. 2012 rugpjūčio mėn. 2012 liepos mėn. 2012 birželio mėn. 2012 gegužės mėn. 2012 balandžio mėn. 2012 kovo mėn. 2012 vasario mėn. 2012 sausio mėn. 2011 gruodžio mėn. 2011 lapkričio mėn. 2011 spalio mėn.
%d bloggers like this:

No comments:

Post a Comment