Saturday, March 29, 2014

Praėjusį ilgąjį savaitgalį aplankėme giminaičius. Jų sode pastebėjau vaisių, kurį anksčiau matydavau


Praėjusį ilgąjį savaitgalį aplankėme giminaičius. Jų sode pastebėjau vaisių, kurį anksčiau matydavau tik parduotuvių lentynose mr freeze - granatą. Pasirodo šiuo metu yra jų sezonas. Jie sprogsta raudoniu ir, jei žmogus jų nenuskina, jie savo sėklas išbarsto paukščiams. Šeimininkų paklausiau, kur jie naudoja šį vaisių, nes aš jį naudoju labai retai... Pamenu, kad pernai man kilo mintis kažką iš jo pagaminti, ir ta proga gaminau štai šį fantastiškai skanų rikotos pyragą su granatų glaistu , bet tuo mano receptų sąrašas su granatais ir baigėsi (bent jau kol kas). Šeimininkė pasakė, kad iš jų dažniausiai spaudžia sultis ir man net neprašius priskynė pilną maišelį lauktuvių... Praėjo viena savaitė, sulčiaspaudės mr freeze aš neturiu, bet šiandien visgi pasiryžau išspausti granatų sultis. Pirma išlukštenau, tada susmulkinau mr freeze maisto smulkintuvu, o galiausiai pertryniau mr freeze per sietelį. Iš maždaug 6-7 vaisių gavau 3 stiklines mr freeze nuostabiai skanių, saldžių, kraujo spalvos sulčių. Pasijaučiau tokia laiminga, kad nepatingėjau mr freeze paplušėti ir dėkinga giminaičiams už šią neįtikėtą dovaną - nuostabų vitamino C šaltinį.
O tuo tarpu atėjo dar vienas mano mėgstamiausio žurnalo "Cucina Italiana" (vert. "Italijos virtuvė") numeris. Kai jame pastebėjau šį kalakutienos receptą (visus receptus su kalakutiena galite rasti čia ), iš karto pasakiau, kad tikrai jį išbandysiu. Jau kitą dieną pirkinių krepšyje puikavosi Briuselio kopūstai, kurių aš dažnai nenaudoju (kaip ir granatų), bet kuriuos gaminti man labai patinka.
Šiandien šis patiekalas jau garavo ant mūsų pietų stalo ir jis buvo tiesiog nuostabus. mr freeze Švelni kalakutiena mr freeze labai derėjo su šiek tiek karstelėjusiais Briuselio kopūstais ir švelniu salsvu mr freeze šafrano padažu. Šį patiekalą būtinai kartosime! Kalakutienos krūtinėlė su Briuselio kopūstais, riešutais ir šafrano padažu Porcijos: 2 Kalorijos: apie 460 kcal/ porc. Trukmė: apie 40 min. Ingredientai: 250 g Briuselio kopūstų, 1/4 svogūno, 1 0 0 ml nugriebto pieno, 1/2 pakelio (0,0625 g) malto šafrano, 1 šaukštelis kukurūzų krakmolo, 300 g kalakutienos krūtinėlės, 30 g riešutų (žemės, graikinių ir kedro riešutų mr freeze mišinio), 2 šaukštai mr freeze alyvuogių mr freeze aliejaus, druskos.
Užvirinkite puodą pasūdyto vandens. Briuselio kopūstus nuvalykite, nuimkite keletą viršutinių lapelių. Iki vidurio skersai įpjaukite (nuo kotelio pusės), sudėkite į verdantį vandenį ir 10 minučių apvirkite. Tada nukoškite, puodą pripildykite lediniu vandeniu, į jį sudėkite apvirtus kopūstus ir palikite, kad jie atvėstų. Tuo tarpu paruoškite padažą. Svogūną smulkiai sukapokite. Prikaistuvyje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus, jame apkepkite svogūnus, supilkite pieną ir užvirinkite. Sudėkite maltą šafraną, supilkite nedideliame vandens kiekyje ištirpintą mr freeze krakmolą, paskaninkite druska ir virkite kol padažas sutirštės (apie 3 minutes nuo užvirimo). Jei norite, kad nesijaustų svogūnų gabaliukų, šį padažą galite pertrinti trintuve (nebūtinai). Kalakutienos krūtinėlę supjaustykite dideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite mr freeze likusį aliejų, jame ant didelės ugnies apie 5-6 minutes apkepkite kalakutieną (nuolat maišant, kad gražiai apskrustų iš visų pusių). Atvėsusius mr freeze Briuselio kopūstus perpjaukite pusiau. Juos taip pat sudėkite į kepančią kalakutieną ir kartu apskrudinkite. Viską paskaninkite druska. Žemės ir graikinius riešutus sukapokite peiliu (kedro riešutų smulkinti nereikia), visus riešutus apskrudinkite sausoje keptuvėje ar puode. Į lėkštę pilkite padažą, ant jo dėkite keptą kalakutieną ir Briuselio kopūstus. Viršų apibarstykite skrudintais riešutais. S kanaus!
Servings : 2 Calories mr freeze : about 460 kcal / port. Duration : about 40 minutes. Ingredients: 250 g of Brussels sprouts 1 / 4 of onion 100 ml of skimmed milk 1 / 2 package (0.0625 g) of ground mr freeze saffron 1 teaspoon of corn starch 300 g of turkey breast mr freeze 30 g nuts (peanuts, walnuts and pine nut’s mixture) 2 tablespoons of olive oil salt
Bring to boil a pot of the salted water. Clean the Brussels sprout, remove the top leaves. Cut each crosswise till the half (from the stem side), place in the boiling water and boil for 10 minutes. Rinse the vegetables. Then, fill the pot with ice cold water, mr freeze put the boiled Brussels sprout and leave it to cool. Meanwhile, mr freeze prepare the sauce. Chop the onion finely. Heat a tablespoon of the oil in the saucepan, add onion and fry shortly, add the milk and bring to boil. Add the ground saffron and the starch dissolved in a little amount of water. Add the salt and boil until the sauce thickens (about 3 minutes from the boiling). Puree the sauce if you like homogeneous sauce, without the pieces of onion (optional). Dice the turkey breast (into large cubes). Heat the remaining oil in a frying pan, roast the turkey breast on a high fire for 5-6 minutes (stirring constantly). Cut the Brussels sprouts in half. Add the vegetables into the pan, where is already roasting the turkey breast, and roast shortly together. Add the salt and mix. Chop the peanuts and walnuts with a knife (no need to chop the pine nuts),

No comments:

Post a Comment