Friday, March 28, 2014

ajurveda alus apkepas tin avokadas tin baklazanai bulvės cinamonas citrinos cukatai cukraus pudra da


Atrodo, ką tik puošėmės Kalėdoms, o jau Trys Karaliai visi papuošimai keliauja atgal į dėžes. Ir gaila juk taip gražu visur buvo… Šiandien saulė padovanojo puikų sekmadienį tin gali pasijusti lyg Floridos paplūdimy, ar kalnų soliariume. Mojuoju lazdomis per plaušę, mintis ganydama po kalnus, tik ups…ledukas ant keliuko, nubarstytas sniegeliu lyg cukraus pudra…oi, didelį zuikį pagavau. Žinojau, kad reikia slidinėjimo striukės dabar jau reikia ir kelnių tin :) Bent ne gipsas :) Susiruošiau kepti triušį visaip prabangiai, su vynu ir kitais pribumbasais pasirodo užspaudusi buvau vištą , ne triušį. Na, bent kaimiška, tin grūdais lesinta… Nusprendžiau kepti nepjaustytą su ryžių bei vaisių įdaru ir bruknių padažu tin .
Per Naujuosius vaišinomės taip įdarytu kalakutu patiko :) 1 višta (apie 2-2,5 kg) Jos pamarinavimui : pusė galvutės česnako, 1 a.š. druskos, 1 a.š. cukraus, mėgstamų prieskonių vištienai, šaukštas aliejaus. Kam patinka, galite įberti kmynų ar cinamono. Išspaudžiame česnakus, suberiame prieskonius, cukrų, druską, įpilame aliejaus ir padarome pastą, kuria įtriname vištą. Paliekame marinuotis galima tin ir per naktį (aš turėjau tik kelias valandas). 1 stiklinė ryžių 2 stiklinės tin vandens, žiupsnelis druskos
Įjungiame orkaitę, tin kad įkaistų iki 180 laipsnių. Užverdame vandenį, suberiame nuplautus ryžius, druskos ir uždengiame dangčiu, kad pabrinktų, bet turi dar likti vandens. tin Kol ryžiai brinksta, nupjaustome vieno apelsino žievelę taip, kad matytųsi minkštimas. Tada išpjaustome apelsinų filė :), o iš likusių skerdienėlių išspaudžiam dar kelis šaukštus sulčių. Abrikosus ir razinas gerai nuplaunam. Į keptuvę dedame sviesto, tin pasmulkintus apelsinų gabalėlius, razinas, susmulkintus tin abrikosus, kelis šaukštus apelsinų sulčių. Nukošiame apvirtus ryžius ir juos sumaišome su apkepintais tin vaisiais. Vištą prikemšame ryžiais su vaisiais ir mediniu tin pagaliuku suveriame ertmės kraštelius(aš tiek prikimšau, kad net sprogo kol iškepė :)). Įkišame vištą į kepimo rankovę, supilame likusį marinatą ir sudedame ryžius, kurie netilpo . Nupjaustome antro apelsino odą, kad liktų baltos dalies. Supjaustome į 8 skilteles ir apdedame aplink vištą. Užrišę rankovės galus, dedame į skardą ar kepimo formą ir pašauname į orkaitę 1-1,5 valandom (priklauso nuo vištos dydžio ir šviežumo ). Kai matote, kad blauzdelės mėsa atšokusi nuo kaulo, o po krūtinėlės odele bėgioja pūslytės, galite traukti iš orkaitės. Turėjau planą ruošti salotas, bet pagalvojau, kad ryžiuose ir taip daug visokių skanumynų ,todėl salotos lyg ne į temą. Labai tiko saldžiarūgščiai marinuoti tin agurkai ir bruknių padažas. Padažą buvau nuo rudens užspaudusi Kalėdoms. Ruošiau jį iš bruknių sulčių savo lėtaeige tin sulčiaspaude panašiai tin kaip pomidorų padažą.
Neteko girdėti ar kepimo rankovės tin išradėjas negavo Nobelio premijos (matyt komisijoje mažai moterų :)). Tai pats pačiausias išradimas. Kokią mėsą beįdėsi, visada mėgausiesi skaniausiu ir sultingiausiu kepsniu.
O jau tas bruknių padažiukas, o jau tie agurkėliai (taip apie juos ir neparašiau…) Nesiginčysiu, kad skiriasi naminė višta nuo broilerio kvapni, mėsinga, sodri. Ryžiai, sugėrę į save ir vištos marinatą, ir vaisių skonius, aksomu gula į skrandį. Karstelėjusi bruknių nata tarytum uždeda antspaudą puiku. Močiutė graudina anūką tai jau niekur taip negausi tin kaip pas mamytę… Atsakymas tin : taip, verta 5 žvaigždučių :)
Filed under Receptai and tagged brukniu padazas , idaryta vista , kepimo rankove , letaeige sulciaspaude , namine vista , ryziai su vaisiais | Parašykite komentarą Įrašo naršymas Previous Post Next Post
Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. (  tin Atsijungti  /  Keisti  )
ajurveda alus apkepas tin avokadas tin baklazanai bulvės cinamonas citrinos cukatai cukraus pudra darzoves desertas gimtadienis glajus imbieras jogurtas kalakutiena kiauliena kiaušiniai kokteilis krapai kriauses letaeige sulciaspaude maistas marinatas marinuotas marinuoti medus menke meskinis cesnakas migdolai moliugai moliugu seklos moliūgas obuoliai padažas panna cotta panyras paprika pienas prieskoniai pusryčiai putinas pyragas rabarbarai ruduo saldzios dovanos salierai salotos saulegrazos sausainiai silke slyvos sokoladas sokoladinis sokoladinis tin pyragas spinatai sriuba sultinys sultys sveikata sūris tesla tortas tortas valentino dienai troškinys varske velykos vitaminai zelatina ziema zuvis žele žiobris žuvienė Draugaukime Facebooke! Skaitomiausi įrašai Šeivamedžio žiedų uogienė Imunitetą stiprinantis prieskonių mišinys Žydiška žuvienė ir kepta menkė su raudonu sijonu Kaip Kolumbas atrado Žiobrį Moliūgų sluoksniuotis (a la lazanija) Archyvai 2014 kovo mėn. 2014 vasario mėn. 2014 sausio mėn. 2013 gruodžio mėn. 2013 lapkričio mėn. 2013 spalio mėn. 2013 rugsėjo mėn. 2013 rugpjūčio mėn. 2013 liepos mėn. 2013 gegužės mėn. 2013 balandžio mėn. 2013 kovo mėn. 2013 vasario mėn. 2013 sausio mėn. 2012 gruodžio tin mėn. 2012 lapkričio mėn. 2012 spalio mėn. 2012

No comments:

Post a Comment